Group-502 (1)

طرز تهیه برنج کته

نویسنده: مهرشاد تقوائی
طرز تهیه برنج کته

بانوانی و آقایانی که در منزل هستند، حتماً در بعضی از مواقع برای کسب تجربه یا برای گذراندن وقت و از روی وظیفۀ شخصی مشغول به پخت برنج و غذا شده‌اند.

یکی از چالش برانگیزترین غذایی که می‌توان پخت، پخت برنج کته می‌باشد. چون پخت برنج به صورت کته باید از معیارهایی برخوردار باشد تا با یک طعم و شکل عالی به همراه خورشت‌های مناسب در وعده غذایی خورده شود.

برنج کته به دلیل آبکش نشدن از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و همچنین با داشتن خاصیتی مانند کربوهیدرات کم‌تر باعث می‌شود که برنج کته برای افراد مبتلا به دیابت مناسب‌تر از برنج آبکش شده باشد.

طرز تهیۀ برنج کته از برنج آبکش شده بسیار ساده‌تر می‌باشد، اما همان‌طور که گفته شد باید از فوت و فن خاصی استفاده شود تا یک برنج کته عالی برای خوراکی داشته باشیم.

چگونه برنج کته درست  کنیم؟ این سؤال یکی از سؤالاتی است که اکثر افراد قبل از پخت این برنج برایشان مطرح می‌شود. ما در این مقاله علاوه‌بر توضیحاتی در مورد برنج کته و فواید آن به پخت و آموزش برنج کته برای اشخاصی که میل به یادگیری دارند توضیحاتی خواهیم داد.

طرز تهیه برنج کته

طرز تهیه برنج کته

قبل از این که به بررسی برنج کته بپردازیم، باید از معنی کلمۀ کته دانش پیش زمینه‌ای داشته باشیم تا بدانیم دلیل این نام‌گذاری و خصوصیات این برنج چه مواردی می‌باشد.

کته در زبان انگلیسی (boiled rice) می‌باشد؛ از نوشتار کته در زبان انگلیسی می‌توان دریافت که کته یک کلمه مختص برای برنج است و فقط با قرار گرفتن در کنار یک دیگر دارای معنی و مفهوم می‌شود.

در لغت نامۀ دهخدا که جزو مراجعی پر کاربرد برای ایرانیان است، کته به معنی “آبکش نکردن، پخت برنجی که آب آن خالی نشده باشد یا بدون روغن پخته شود و برنجی که در هنگام پخت، آب آن زیاد باشد و…” است. همچنین در گویش گیلکی به “نرمِ پَلا” معروف است.

در فرهنگ فارسی کته به معنی دمپختک می‌باشد، از آن جایی که مشخص است می‌توان این نتیجه را از این معنی متوجه شد که باید آب درون ظرف به طور کامل توسط حرارت بخار شود و دم کنی (پارچه‌ای با قدرت جذب بالای بخار آب) تمام بخار را درون دیگ را به خود جذب کرده باشد.

البته معنی‌های دیگری هم از لغت نامه‌های متفاوت وجود دارد که همین تفاسیر را برای ما مشخص خواهند کرد.

فواید برنج کته

فواید برنج کته

پختن برنج کته دارای فواید زیادی است. یکی از این ‌فواید، پایین بودن کربوهیدرات است که باعث می‌شود برای افراد دیابتی خوردن این برنج بسیار مناسب باشد.

همچنین با داشتن نشاستۀ زیاد ارزش غذایی بالایی داشته که انرژی مورد نیاز برای سوخت و ساز بدن را به خوبی فراهم خواهد کرد.

درست کردن برنج کته باعث می‌شود که گروه‌های ویتامینی بیشتری در برنج باقی بماند. این ویتامین‌ از گروه B هستند که موجب عملکرد بهتر سیستم گوارشی مخصوصاً در رودۀ بزرگ می‌شوند که مسئول جذب آب در بدن می‌باشد.

از دیگر خواص برنج کته می‌توان به مواد معدنی فراوانی که در اثر آبکش نکردن در برنج باقی می‌ماند نام برد؛ مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، مس، منگنز، اسید چرب امگا6 و… که وجود همۀ این مواد برای بهتر کار کردن سیستم گوارشی و به دنبال آن کل بدن مورد نیاز است.

طرز تهیه برنج کته

طرز تهیه برنج کته

نحوه پخت برنج کته از یک الگوی ثابتی برخوردار است، که اشخاص با رعایت کردن آن، یک برنج کته خوشمزه پس از پخت خواهند داشت؛ البته برنج در چه حد نرم شده باشد بستگی به خود شخص دارد که چه مقدار آب درون قابلمه می‌ریزد و بر روی حرارت قرار می‌دهد.

مواد لازم برای پخت برنج کته:

  • برنج خیس خورده به اندازۀ تعداد نفرات در منزل
  • نمک به اندازۀ کافی
  • روغن سرخ کردنی به میزان کافی برای ته دیگ

 

در مرحلۀ اول برنج را به خوبی شسته و آن را به مدت 2 الی 4 ساعت در مخلوط آب و نمک قرار می‌دهیم. پس از خیس خوردن برنج، آن را درون قابلمه ریخته و به اندازۀ یک بند انگشت از سطح برنج درون قابلمه آب اضافه می‌کینم.

پس از قرار دادن قابلمه بر روی شعلۀ زیاد به برنج کمی نمک و روغن اضافه می‌کینم و در قابلمه را نمی‌گذاریم تا مقدار زیادی از آب درون قابلمه بخار شود.

در این مرحله که آب درون دیگ بخار شده و مقدار کمی در آن باقی مانده است، در دیگ را به همراه دم کنی بر روی آن قرار می‌دهیم تا برنج به خوبی دم بکشد و نرمی لازم را به دست آورد.

پس از گذشت 30 دقیقه پخت برنج کته شما به اتمام می‌رسد و می‌توانید آن را به همراه خورشت مورد علاقه‌تان میل بفرمایید. لازم به ذکر است که با کفگیر در مراحل پخت به برنج فشار وارد نکنید یا بیش از اندازه آن را هم نزنید، این کار موجب له شدن برنج‌تان خواهد شد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین

جدیدترین مقالات